Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-spöket lever vidare – tungsprunget för ÖFK efter Edwards utvisning

ÖFK har aldrig vunnit över AIK i allsvenskan, det skulle de inte göra denna söndagseftermiddag heller. Det som började som en grå och tråkig fotbollsmatch blev ännu bistrare för ÖFK:s del när Curtis Edwards fick sitt andra gula kort och tvingade sina lagkamreater att spela med en man mindre. Matchen innehöll det mesta – utom mål från ÖFK när AIK vann med 3–0.

Det märktes att Österunds fokus ligger en match framåt i tiden, att returmötet mot Paok prioriteras långt före mötet med AIK. Stjärnorna och de på senaste tiden givna spelarna vilades, ja hela bänken utom Sebastian Lundbäck egentligen..

ÖFK hade lite svårt att skapa lägen, startandes på topp var allsvenskans tyngsta anfallspar i Alhaji Gero och Bobo Sollander. Framåt var det blekt i hemmalget. ÖFK:s första kanonläge kom är Bertilsson spelade in en boll som nådde Gero, ett jätteläge som Gero inte alls lyckades förvalta. Direkt ställde AIK om och Daniel Sundgren ställdes mot Kpozo som stod för en jättemiss och fick se sig besergrad när Sundgren rundade honom och hittade in med en boll i bortre hörnet bakom Andreas Andersson. Därefter var det en riktig grå och händelselös halvlek år båda hållen. AIK hade något fler lägen än ÖFK men det var ingen glittrande tillställning från något håll egentligen. Det fanns mycket mer att hoppas på inför andra halvlek.

I andra lyckades ÖFK skapa några chanser, Bobo hade en nick mot mål och sedan kunde Bertilsson komma med ett inspel där Gero och Bobo nästan nickade in i varandra, men där blev inget mål.

I 51:a minuten fick Curtis Edwards sitt andra gula kort efter en glidtackling där han träffade bollen först och Sundgren sedan. Edwards fick gå ut till ett högljutt buande från hemmapubliken som inte höll med domaren och ÖFK fick fortsätta matchen med en man mindre.

I 67:e minuten utökade AIK sin ledning till 2–0 när Stefanelli hittade en ganska stor lucka mellan Andersson och högerstolpen. Det var en ganska hätsk match både på gräset och från läktarhåll. Hemmalaget startade inte med ett A-lag och men en man utvisad på det blev det kämpigt.

Fouad Bachirou blev inbytt och kunde knappt tio minuter in i efter bytet slå matchens snyggaste boll mot mål, en riktig kanon som gick rakt i ribban – och ut. Men där gick publiken från att bua på domaren till att brista ut i ett: "wow" för Bachirous raket.

I 87:e minuten punkterade AIK matchen totalt när Denni Avdic slog in 3–0 bollen och då var det över för ÖFK:s del och människorna började tömma Jämtkraft Arena på folk där och då. ÖFK fick inte ta sin första seger mot AIK i allsvenskan denna söndag heller. Denna förslust är även ÖFK:s första på hemmaplan i allsvenskan denna säsong, senast de förlorade hemma var mot Gefle i november ifjol.

ÖFK - AIK 0–3 (0–1)

Publik: 5 779

Domare: Bojan Pandzic