Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åke Ström, 70 år

70 år fyller i dag 8 maj Åke Ström, Malmö.

Han föddes i Malmö men vistades en hel del i Sollefteå i sin barndom. Han blev sedan utbildad i Östersund på det nystartade unika ULI, Ungdoms- och idrottsledareinstitutet 1965.

Under sin utbildningstid bildade personer inom institutet underhållningsgruppen Counselors Showorkester, vilken spelade på äldreboende och föreningsfester runt om i Jämtland under åren 1965–66.

Åke Ström har sedan efter detta engagerats inom föreningslivet i Malmö och Löddeköpinge, och inom följande föreningar hade man utbyte inom idrotten där han medverkade som arrangör och ledare: Stella IF–IFK Östersund, Malmö Ishockeyklubb–Östersunds ishockeyklubb samt Lödde IF–Ope IF. Spelade även mot Brunflo IF, Frösö IF och Vemdalen.

Han tjänstgjorde också som vikarierande gymnastiklärare på Wargentinsskolan och Palmcrantzskolans yrkesskola under en kortare tid i slutet av 60-talet.