Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akelius säljer lägenheter i Åre

Samma dag som köpet gick igenom fick Akelius hyresgäster i Åre och Duved veta att lägenheterna sålts till Tagehus. Tagehus äger sedan tidigare Torpet i Åre.

I centrala Åre äger Tagehus en hyresfastighet om cirka 150 hyreslägenheter. Fastigheten var tidigare en bostadsrättsförening och förvärvades 1999. Men nu köper alltså Tagehus ytterligare bostäder i Åredalen. Det handlar om följande fastigheter: KV Jägaren 3, Totten 1:246, Hamre 1:258 och Hamre 1:67 samt bostadsmoduler. Köpet gick igenom första september och samma dag meddelades hyresgästerna om förändringen via ett brev.

Dessa hus tillhörde tidigare kommunägda Årehus som sålde halva bostadsinnehavet 2007. Politikerna ville med försäljningen förbättra ekonomin i Årehus AB. Totalt sålde bostadsbolaget 300 lägenheter från Duved till Hallen och även ett antal hus mitt i Åre, ovanför E 14. Åre kommun fick 181 miljoner kronor för de cirka 420 lägenheterna som Akelius köpte.

Till en början fanns en gemensam bostadskö men under 2010 försvann den. Den första april löpte kontraktet mellan Akelius och Årehus ut och det blev därmed två separata bostadsköer.

Akelius valde att efter ett par år sälja 120 av lägenheterna i Undersåker, Järpen på Skansvägen samt Skolvägen, Mörsil, Mattmar och Hallen till Hjerpens Fastigheter AB. Nu har bolaget alltså sålt mer av beståndet.