Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkesson angriper schlagerkungen

Bert Karlsson är en cyniker som utnyttjar systemet för egen vinning.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson går till frontalangrepp mot schlagerkungen och den förre ledaren för Ny Demokrati.
Detta i en tv-intervju för Mittmedia.

Bert Karlsson är en av de företagare som tjänar pengar på att hyra ut bostäder till Migrationsverket.

– Samhällsekonomiskt är det direkt skadligt. Sedan finns det entreprenörer som inte sällan cyniskt utnyttjar en havererad asylpolitik. Det är problematiskt i sig, säger Jimmie Åkesson, den fjärde partiledaren i vår serie med tv-intervjuer.

Han nämner den förre ledaren för Ny Demokrati.

– Bert Karlsson är definitivt en sådan. Det är helt uppenbart att han är ute efter att tjäna väldigt mycket pengar. Och det tycker jag är jätteproblematiskt.

– Det talas väldigt mycket om vinster i välfärden. Det är en stor debatt. Men det är sällan man lyfter den här stora asylindustrin som också omsätter väldigt stora pengar.

Sverigedemokraterna föreslår förbud mot tiggeri. Bara svenskar ska få tigga.

– Det är rimligt att insamlingsorganisationer kan gå runt med en bössa och tigga pengar. Vårt skarpa förslag är att tiggeri från utländska medborgare förbjuds. Det är inte värdigt ett land som Sverige, säger Jimmie Åkesson.

Att många från de skånska landskapen är dominerande medan folk från norra Sverige är underrepresenterade på Sverigedemokraternas riksdagslista ser han inte som ett problem.

– Det är ju så. Vi har haft en rätt så svag partiorganisation i egentligen hela Norrland, möjligen med undantag av Gävleborgs län. I övrigt har Norrland varit nästan en vit fläck för partiet.

Men det är något som, enligt Åkesson, håller på att förändras nu.

– Vi ligger lite före i Skåne och Blekinge. Vi såg i EU-valet att det är något som jämnas ut. Inte minst i Norrbotten gjorde vi ett fantastiskt resultat jämfört med för fem år sedan. När vi bygger vår nya partirepresentation efter valet kommer den norra delen av landet få en helt annan representation.

Jimmie Åkesson tror inte på att flytta ut statliga myndigheter från storstäderna till norra Sverige.

– Det är ett märkligt sätt att angripa arbetslösheten. Jag tror inte att svensk landsbygd och glesbygd i första hand ska kunna växa och frodas genom att vi kommer med subventioner, bidrag eller att vi flyttar några statliga jobb.

Hela intervjun med Jimmie Åkesson kan ses på webben i dag med start klockan 13.00.