Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren förtegen om misshandeln mot 2-åringen

Misstankarna kvarstår mot den busschaufför som tros ha misshandlat en 2-åring grovt på Östersunds busstation, men åklagaren är förtegen om hur utredningen fortskrider eller när åtal kan väckas.

– Utredningen fortsätter, mer än så kan jag inte säga. Jag ger direktiv till polismyndigheten och sedan hänger det på hur de prioriterar. Men jag tror att de ser det här som ett prioriterat ärende, säger åklagare Malin Olsson Almqvist, som leder förundersökningen.

Det var 12 november som det kom larm om en grov misshandel mot ett 2-årigt barn på Östersunds busstation och inledningsvis bedömdes våldet ha varit så grovt att det rubricerades som mordförsök.

Den rubriceringen ändrades sedermera till misshandel och efter flera samstämmiga vittnesmål greps en busschaufför som delgavs misstanke och sedan släpptes igen i avvaktan på att utredningen ska bli klar.