Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akuta vattenläckan på Frösön nu åtgärdad: ”Vattnet sprutade upp på gatan”

Under tisdagsmorgonen upptäckte kommunens rörmokare att det läckte vatten ut på Fröjavägen på Frösön. Under tisdagsförmiddagen åkte rörtekniker från kommunens VA-avdelning ut till platsen för att försöka lösa den akuta vattenläckan. Vid klockan 14.40 var vattenläckan åtgärdad.

– Rörgubbarna själva upptäckte i morse att det var lite vatten på gatan när de åkte till jobbet och det blev bara värre och värre. Nu sprutar det upp vatten och därför blev det akut, sade arbetsledande rörtekniker på plats på Frösön, Bert Andersson, under arbetet med läckaget.

Bert och hans kollegor var på plats på Frösön under tisdagen för att försöka att lösa den akuta vattenläckan på Fröjavägen. Men till en början hade de problem med kunna stänga av det forsande vattnet eftersom ventilerna hade frusit.

– Just nu håller vi på att försöka stänga av vattnet, men det har frusit i ventilerna. Det är ventilerna på huvudledningen som vi ska stänga men de tjälar på vintrarna. Vi håller på att tina en ventil nu, och sen kommer det att bli en akut grävning här, men vi måste stänga av vattnet innan vi kan börja gräva, sade Bert Anderson.

Enligt Bert Andersson var den troliga orsaken till läckan att huvudledningen på Fröjavägen hade gått av, vilket krävde en akut grävning på platsen för att åtgärda.

– Troligtvis har huvudledningen gått av, det är mycket vatten som kommer upp på gatan, sade Bert.

Vid klockan 14.40 på tisdagen meddelade Östersunds kommun att vattenläckan var åtgärdad och vattnet var återigen påsläppt. Däremot kommer vägen att fortsätta vara avstängd till onsdag morgon.

Samtidigt meddelar kommunen att vattnet kan vara missfärgat till en början och i så fall bör man spola vattnet i cirka 10 minuter så ska vattnet bli klart.