Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alan al-Khadi beredd att spela – var som helst

/
  • – Jag älskar att spela inför en stor hemmapublik som stöttar oss. Det är en underbar känsla, säger Alan al-Khadi som hoppas på stor och röststark publik i morgondagens hemmapremiär mot Enköping.Foto: Denny Calvo

Alan al-Khadi­­ fick stanna hemma när lagkompisarna åkte till Karlstad förra helgen. Han fanns inte ens med i spelartruppen.­

Annons

– Man får vara beredd på konkurrens och den petningen är inget jag går och tänker på nu, säger Alan inför ÖFK:s hemmapremiär mot Enköping.

Så det är en garanterat spelsugen och mycket laddad Alan som jag träffar över en lunchtallrik på fredagen.

– Jag är ganska säker att jag får spela. Men 100-procentig blir man först efter sist träningen. Men får jag förtroendet så kommer jag självklart att ge 110 procent för laget, säger 22-åringen som fungerar som en energispruta för laget oavsett var man placerar honom.

träningar har Alan testats på olika positioner som höger och vänster mittfältare och högerback. Och det verkar vara lite hugget som stucket på vilken position han dyker upp.

– Personligen spelar det ingen roll var jag får spela, även om jag gillar positionen som högerback bäst. Det blir intressant var jag än hamnar, analyserar han.

Kalle Björklund flaggar för en betydligt offensivare taktik jämfört med den man praktiserade mot Carlstad i förra helgens förlustmatch.

upp Enköpings fart och fokusera stenhårt på det egna försvarsspelet samtidigt som man ska anfalla snabbt och försöka få med sig många spelare i offensiven”, lyder Björklunds recept.

En anrättning där Alan borde vara given som en av ingridienserna.

– Min styrka är att alltid vara snabbare än någon annan spelare och det handlar mycket om att sätta ordentligt tryck på motståndarna. Fungerar det så brukar resten komma automatiskt, men det kräver också att alla spelare lyckas perfekt i sina roller.

– Självklart ska man följa en spelorder. Men jag är också beredd att ta en utskällning om jag skulle bryta mot den, inte minst offensivt där det många gånger är upp till min egen fantasi.

Under fjolårssäsongen var det flera klubbar högre upp i seriesystemet som fick upp ögonen för kvicksilvret Alan al-Khadi.

– Åtvidaberg var väldigt intresserade och där var det mest otur att man valde en spelare från Elfsborg, säger han och ser lätt stukad ut.

Men den drömmen lever vidare.

– Alla spelare vill väl uppåt i seriesystemet och norrettan är numera ett utmärkt skyltfönster.

Men först ska han göra ytterligare en säsong i ÖFK och närmast på det tuffa arbetsschemat står ex-superettanlaget Enköping.

– Helt ärligt så har jag ingen koll alls på motståndarna innan Kalle berättar något. Det var faktiskt först i onsdags som jag fick reda på att det är Jesper Blomqvist som tränar laget.

– Jag bryr mig egentligen inte om vilka som är mina motståndare utan är bara inställd på att alla ska vara väldigt bra.

är glasklar.

– Jag går aldrig ut på en fotbollsplan för att spela för en poäng, och det är oavsett vad man säger till mig. Visst kan det vara skönt med en pinne ibland, men för mig är det bara seger som gäller och så tror jag de allra flesta i laget resonerar.

– En vinst och all spänning försvinner. En seger innebär så många leenden på alla spelare, både på och vid sidan om planen. En seger gör att man ler hela veckan fram till nästa match, avrundar en skönt filosofisk Alan al-Khadi.

Mer läsning

Annons