Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albrechtsson imponerade på världscup

22:a i sport- och 31:a i luftpistol blev Östersundsskytten Elin Albrechtssons resultat vid världscupen i München.

Annons

– Det här var bara min tredje världscuptävling och jag har inte riktigt nerverna än för att skjuta lika bra som visat att jag kan göra hemma, säger Elin Albrechtsson.

I säsongspremiären i Kramfors för ett par veckor sedan visade hon just den klassen då hon sköt 585 poäng i sportpistol. Personligt rekord med en poäng och ett premieresultat, det vill säga över en viss gräns som ger lite pengar från skytteförbundet.

När hon sedan kom ut internationellt var det svårt att nå upp till den nivån. Först sköt hon Grand Prix of Liberation i tjeckiska Plzen och slutade 15:e i luft och 17:e i sport, en bra bit från final båda gångerna.

– Det var nog det bästa jag gjort totalt sett internationellt och snabbdelen var betydligt bättre än tidigare. Jag känner att jag är på G.

I onsdagens luftpistol fick Elin Albrechtsson en riktigt tung inledning med 89 i första serien.

– Provserien satt bra, men sedan i första tävlingsserien stämde ingenting. Jag blev stående för länge och fick inte i väg skotten.

Redan efter den serien hade Elin också lagt bort över hälften av den tillåtna tiden. När det därefter blev bråttom så gick det bättre.

– Jag blev tvungen att få i väg skotten och slappnade av, säger Elin.

– Det är otroligt bra att få komma ut och få göra fler tävlingar på den här nivån, säger Elin Albrechtsson som nu åker vidare till ny världscup i Milano nästa vecka:

– Skönt att få en chans till direkt. När man kommer dit så känner man nog att det här inte är så märkvärdigt ändå.

Mer läsning

Annons