Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldrande Zlatan slås ut av Chelsea

Zlatan kan glömma det här med att vinna Champions League. Chelsea i åttondelen blir för svåra för Paris S:t Germain. Varken Ibrahimovic eller hans PSG räcker den här gången heller. Zlatan åldras. Han ser tung ut.

Annons

Lottningen hade kunnat vara både värre och enklare. Chelsea är inte oslagbara, men väldigt tuffa att möta. Paris måste överträffa sig själva för att lyckas.

Just nu är Paris inte alls bra. I första halvlek mot Barcelona i den betydelselösa gruppspelsmatchen i onsdags såg det visserligen bra ut. Men sen – försvarsspelet var som svängdörrar. Thiago Silva och David Luiz skulle behöva skolas av Lasse Lagerbäck i konsten att bilda mittbackspar. Brasilianarna litar alltför mycket till sin teknik, men de är ibland som virrpannor i de tuffa fighterna.

Som vore inte 1-3 mot Barcelona nog, så åkte Paris i helgen till Bretagne för att möta Guingamp, ett litet stadslag i västra delen av Frankrike. Zlatan o Co förmådde inte göra grovjobbet utan förlorade med 0-1.

Zlatan var inte bra mot Barcelona. Han var sämre ändå mot Guingamp. Ikonen verkar tung, orörlig och sannolikt mera hämmad av sin hälskada än vad vi får veta. Ibrahimovic åldras som oss andra, fyller 34 nästa år. Han verkar ha passerat zenit. Ibland blixtrar han till, men han kan nog glömma Champions League titeln. Både han själv och laget saknar det där sista.

Jag har följt Ibrahimovic från Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och nu i Paris. Karriären är enastående men nu känns han tyvärr vara i utförsbacke.

Nu väntar alltså en repris av fjolårets kvartsfinal mot engelska ligaledarna Chelsea. Då blev det sammanlagt 3-3, men engelsmännen gick vidare på fler bortamål.

Chelseas coach Jose Mourinho har en hel kull rävar bakom varje öra. Han lär göra livet surt för det franska miljardbygget, som dessutom ryktesvägen dras med interna problem. Alla trivs inte och managern Laurent Blanc verkar ha svårt att få alla att tända till

Åttondelsfinalerna:

Paris Saint-Germain–Chelsea

Chelsea vinner på högre lägstanivå. Paris försvarsspel är ibland uselt. Zlatan är inte längre den han har varit.

Manchester City–Barcelona

Barcelona är inte lika bra som förr, men ändå nog respektingivande för att slå ut Manchester City, vilka blandat och gett hela hösten.

Bayer Leverkusen–Atlético Madrid

En mycket svårtippad åttondelsfinal där dock spanjorerna får gälla som knappa favoriter. Atlético består av många verkligt duktiga tekniker.

Juventus–Borussia Dortmund

Italiensk teknik stöter här ihop med tysk kraftfotboll. Tyskarna går vidare.

Schalke 04–Real Madrid

Enklaste matchen att tippa: Real Madrid är kanske Europas bästa lag just nu. Vinner lätt här och går sannolikt till final.

Sjachtar Donetsk–Bayern München

Det vore en praktsensation om inte Bayern går vidare. Tyskarna har allt för att stå där som slutsegrare i Berlin där finalen spelas.

Arsenal–Monaco

Arsene Wengers mannar har på något vis tragglat sig vidare i Europaspelet, trots en dålig höst hemmavid. Senast mot Newcastle, (4-0) var det lekstuga. Monaco räcker inte.

Basel–Porto

Schweiz möter Portugal och alplandets stolthet går vidare. Behrang Safari kan bli ende svensk i kvartsfinalspelet.