Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man omkom i husbrand

Ett hus i Ängersjö, tre mil öster om Sveg, började brinna sent på söndagskvällen. En äldre man som bodde i stugan omkom.

Det var sent på söndagskvällen som anhöriga till den omkomne mannen upptäckte att hans hus stod i brand. Larmet kom till räddningstjänsten strax efter 23-tiden.

– När vi kom fram var huset redan övertänt. Takåsarna höll på att ge vika och så småningom ramlade taket in, berättar brandförman Alf Björninen.

Även en bil som stod 20 meter från huset hade fångats av lågorna som även börjat få fäste i ett uthus ytterligare några meter bort.

var det fortfarande oklart om den äldre mannen fanns kvar inne i det eldhärjade huset, men det mesta tydde på att det var så. Han hade tidigare under kvällen haft besök av anhöriga och när de lämnade honom hade han gått och lagt sig. Mannens anhöriga bodde i en gäststuga på gården men befann sig i en grannfastighet några hundra meter bort när de upptäckte att huset stod i full brand.

timmar hade räddningstjänsten släckt det mesta av lågorna men de kunde inte hitta mannen som bodde i huset. Först när polisens tekniker kom till Ängersjö under måndagen kunde man fastställa att den äldre mannen omkommit.

– Vi har hittat kroppen, bekräftade polisens brandtekniker Per Handspik som inte kunde fastställa någon brandorsak.

– Enligt anhöriga som varit hos honom tidigare på kvällen så hade han såväl eldat i spisen och haft levande ljus tända. Men riktigt vad som orsakat branden vet vi inte, vi har i alla fall inte hittat något konstigt, säger Handspik.