Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre par knivhöggs och rånades

Två unga män åtalas för ett osedvanligt grovt rån. Männen misstänks ha hotat, slagit och knivhuggit ett äldre man vid rånet.

De två männen, 18 och 21 år gamla, är bosatta i Norrbotten. De ska enligt åtalet ha trängt sig in hos ett äldre par i en ort i Krokoms kommun den 10 mars.

Där misstänks männen ha hotat att skära fingrar och tunga av maken och även hotat att döda honom. De två ska sedan ha misshandlat mannen genom att slå honom med tillhyggen, dunka hans huvud i ett kassaskåp och till slut sticka honom med en kniv i armen.

Vid rånet kom de två männen över mobiltelefoner, ett kassaskåp, en TV, minst 40 000 kronor i kontanter samt frimärken och samlarmynt som tillhörde det äldre paret och en annan yngre släkting.

De två männen anhölls redan dagen efter rånet och har suttit häktade sedan den 14 mars. Enligt uppgift är en av de två misstänkta släkt med rånoffren.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visade synnerlig råhet", skriver chefsåklagare Katarina Eriksson i den stämningsansökan som lämnades in under torsdagen.

Skulle männen fällas för grovt rån innebär det att de riskerar ett fängelsestraff på mellan fyra och tio år.

Den ene av de misstänkta gärningsmännen, 18-åringen, åtalas även för ett rånförsök.

Den händelsen utspelade sig i Älvsbyn i februari. Mannen misstänks ha försökt råna en kiosk iförd gasmask och viftande med en kniv.