Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre serverades korv med bröd på nyårsafton – nu ber kommunen om ursäkt

Menyn utlovade finare middag men på grund av personalbrist serverades korv med bröd eller mos. Nu ber kommunen om ursäkt till de boende på äldreboendet i Krokom.

"Olyckliga omständigheter ledde till torftig nyårsmiddag för äldre" inleder Krokoms kommun ursäkten som lagts upp på kommunens hemsida.

De boende på äldreboendet hade lovats en finare nyårsmiddag. Men på grund av den begränsade personalstyrkan i köket fick den finare menyn strykas och en enklare serveras trots att det var nyårsafton.

LÄS OCKSÅ: Vänsterpartiet bedrövade över nyårsmiddagen på äldreboendet

Kommunen har kritiserats för nyårsmenyn och Lena Träskvik, chef för kostavdelningen, beklagar det som inträffade. Enligt henne är kritiken som kommunen fått fullt befogad. Som kompensation för den uteblivna nyårsmiddagen kommer de boende nu att serveras en extra fin meny på Trettondagsafton.

LÄS OCKSÅ: Äldre riskerade att få avföring i maten Allvarliga brister i personlig hygien på äldreboende

Rättelse: Tidigare uppgavs att älgfärsbiffar hade bytts ut mot korv. Så är inte fallet. Älgfärsbiffar serverades till lunch och en finare middag uteblev.