Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboendet i Kall kan bli hem för ensamkommande flyktingbarn

/

Äldreboendet i Kall kan bli hem för ensamkommande flyktingbarn. Det menar kommunchefen i en tjänsteskrivelse.

Annons

När kommunstyrelsen sammanträder på torsdag nästa vecka ska politikerna ta beslut om Skogsbygården i Kall ska läggas ner. Socialnämnden har redan tagit ett beslut om att lägga ner äldreboendet för att spara 3,2 miljoner kronor.

I en tjänsteskrivelse framgår det att kommunen vinner på att centralisera samtidigt som det finns stora behov av lokaler i Åre kommun. Det är framför allt stora behov av lokaler för nya HVB-hem I Åre kommun. Enligt kommunchefen Richard Högström kan Skogsbygården konverteras till boende för ensamkommande flyktingbarn. Eftersom Migrationsverket finansierar driften av boenden via bidrag kan en sådan satsning bli ekonomiskt fördelaktig.

I den kalkyl som presenteras till kommunstyrelsen framgår det att kommunen inte bara få full täckning för hyran. Ett HVB-hem kan dessutom innebära ett plusresultat på 425 000 kronor. Dessutom innebär ett HVB-hem flera nya arbetstillfällen.

"Kommunledningskontoret kan konstatera att om kommunen etablerar annan kommunal verksamhet i lokalerna, så kommer antalet arbetstillfällen i Kall inte minska i någon större omfattning" står det i tjänsteskrivelsen.

LÄS OCKSÅ: Stormöte och demonstrationer mot Årepolitik

Tidigare artiklar:

Äldreboende och kök läggs ner i Kall

Ilska i Kallbygden mot nedläggningsbeslut

Annons