Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldrevården äventyrades

I Socialdemokraternas och Lennart Oscarssons beskrivning finns inget om att stå till svars, vara ärlig eller annat som är naturligt för oss andra.

Att försäljningen av Backe sjukhus samt ett antal andra affärer inte varit ekonomiskt försvarbara skulle vara klädsamt för Lennart Oscarsson (LO) och S att erkänna.

Man sålde och äventyrade äldrevården i Backe under åren före konkursen. Bolagen har varit skyldiga kommunen samt ett antal mindre företag stora summor.

Att kommunen fått sina pengar tillbaka är ju bra, men ansvaret och nesan över företagarna som blivit lurade och förlorat sina pengar nämner inte LO med en rad.

Sedan tillkommer ovissheten för boende och anhöriga om att få bo kvar eller bli ställda på gatan.

LO bortser från hyresintäkter från landstinget och övriga hyresgäster, där bland annat tillagningskök med personalkostnader ingår, vilket väl svarar upp mot den vinst LO beskriver.

Utöver detta bortser han även för avskrivningen under förhandlingstiden för köpet som tog två år och uppgick till flera miljoner.

Nordgrens investering blev inte helt godkänd av kommunen – vem ska nu betala den?

Eftersom Komvux inte finns att tillgå bör LO söka andra möjligheter att fortbilda sig inom ekonomi. Under tiden processen fortgått har även tjänstemän lagt ner otaliga arbetstimmar som inte ersatts utan som belastat ekonomin.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel