Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Aldrig ett stabilt högtryck"

Ut och njut - det är meteorologernas bästa tips inför fredagen och lördagen. Då får nämligen hela Sverige varmt och vackert väder. Men efter det blir det ostadigt igen och inget stabilt högtryck finns i sikte.(TT)

Ut och njut - det är meteorologernas bästa tips inför fredagen och lördagen. Då får nämligen hela Sverige varmt och vackert väder.

– Det blir väldigt fint och soligt i dag och i morgon. Och varmt, mellan 20 och 25 grader i hela landet. I delar av Götaland kan temperaturen stiga till över 25 också, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

Men redan på söndagen drar åter ostadigt väder in över landet. Och någon ny stabilisering kan inte SMHI se i sina prognoser.

– Det varma vädret står sig men det blir ostadigt. Jag kan se tio dagar framåt och under den tiden ser jag aldrig ett stabilt högtryck med högsommarvärme och helt blå himmel.