Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aldrig mer Norrskog

Jag vill med denna insändare delge mina erfarenheter och spegla den sanna verkligheten hur det är att vara skogsägare och medlem långt från "guld och grönare skogar" som Norrskog marknadsför i sin annonskampanj.

Jag är tredje generationen skogsägare allt från starten i Ådalarnas skogsägarförening till dagens Norrskog som levererat allt virke till den egna föreningen och framhållit fördelarna med att tillhöra en skogsägarförening.

Det som hänt efter stormen Hilde, då jag förlorade stora mängder gammal grov granskog, är att mina kontakter med Norrskogs ansvariga gjort att jag helt tappat förtroendet och omvärderat min tidigare uppfattning om tryggheten med att anlita föreningens tjänster.

Att teckna avtal med Norrskog om avverkning av stormfälld skog har med facit i hand visat sig vara det absolut sämsta alternativ jag kunde ha valt. Trots stort sågtimmerutbyte och bästa tänkbara markförhållanden så har virkesvärdet inte ens täckt avverkningskostnaderna utan jag fick en kvarstående skuld på många tusenlappar. Som jämförelse är Norrskogs debiterade avverkningskostnad per kubikmeter mer än dubbelt så hög som vad grannar med lika förutsättningar fått betala som anlitat andra skogsbolag.

Gamla utrangerade maskiner och ovana förare är några av orsakerna till den orimligt låga prestationen vilket jag genast påtalade för Norrskog när jag insåg att arbetet inte fungerade, men jag blev bemött med total likgiltighet och nonchalans.

Att jag har fått betala för ståtid, låg prestation och ovana förare besannades när redovisningen kom. Total avsaknad av ansvar i ledning, engagemang och kompetens hos Norrskog har förorsakat en helt orimlig avverkningskostnad för mig.

KBE Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel