Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldring tog strypgrepp på vårdanställd

En person som bor på ett äldreboende blev aggressiv och tog strypgrepp på en anställd. Greppet var så hårt att den anställde blev yr och fick kämpa sig loss.

Det här hände på ett äldreboende i Östersunds kommun i början av december och anmäldes som en arbetsskada till Arbetsmiljöverket.

Av äldreboendets rapport framgår att den anställde fick slå och sparka sig loss. När den boende tappade taget sprang den anställde och låste in sig på en annan avdelning. Den anställde hade tydliga märken på halsen, vilket har fotodokumenteras.

Äldreboendet ska utreda omständigheterna kring händelsen och ta fram en plan för att förebygga liknande situationer. Arbetet ska redovisas till Arbetsmiljöverket.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.

Läs mer:

Har hotat personal, skrikit, varit aggressiv och slagit sönder saker

Vakt skulle skydda personalen

"Han blev felplacerad – det är mycket olyckligt"