Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alex Dyer hyllar ÖFK efter flytten: "De kom in och ändrade mitt liv"

Alex Dyer lämnade ÖFK för Elfsborg, men han har bara gott att säga om laget som tog honom till Sverige.
– Östersund har haft en väldigt stor betydelse i mitt liv, säger Dyer till elfsborg.se.

Alex Dyer har spelat i ÖFK de tre senaste säsongerna, men bestämde sig i höstas för att det var dags för någonting nytt och skrev på för Elfsborg till och med säsongen 2019.

Nu har Dyer hunnit installera sig i sin nya hemstad och är mitt uppe i en tuff träningsperiod.

– Fystränaren Magnus Hellman Driessen är hård, men jag gillar det. Han är en kul kille som det går att prata och skoja med, men när det väl är träning och jobb är han stenhård. Så vill jag ha det när man tränar, speciellt när man tränar fys. Det är viktigt att man gör övningarna rätt och Driessen har koll på oss, det går inte att fuska, säger Alex Dyer till lagets hemsida.

Han berättar att träningen i Elfsborg är tuffare än vad han tidigare varit med om.

– Det är ett helt annat lag med mycket kontringsspel. Tempot i spelet är mycket högre här och den största utmaningen ligger i att anpassa sig till ett nytt spel, säger Dyer och berättar att han ser fram emot mötet med ÖFK.

– Det blir speciellt. Östersund har haft en väldigt stor betydelse i mitt liv. Jag hade det svårt i England men de kom in och ändrade mitt liv, gav mig en chans och hjälpte mig att utvecklas väldigt mycket som spelare. Det är en speciell klubb för mig och det kommer det alltid att vara. Jag har mycket vänner i laget så det ska bli väldigt kul att möta dem, säger Alex Dyer och fortsätter berätta om vad som skiljer de båda lagen åt.

– Det är två lag som båda är skickliga med boll men på olika sätt. ÖFK bygger upp sina anfall lite långsammare, rör sig längre tid med bollen. Elfsborg håller i bollen men anfaller med mycket högre tempo.

Läs mer: Nu är det klart – Alex Dyer lämnar ÖFK för allsvenska konkurrenten: "Vill ut i Europa"