Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alf Svensson försvarar Sundqvist

Riksdagsmannen och förre partiledaren i Kristdemokraterna – Alf Svensson – tar nu finansmannen Maths O Sundqvist i försvar.

Annons

– Vi måste vara rädda om välfärdsstatens höjdhoppare. Ska ribban komma upp på höga höjder måste det finnas de som satsar, som tror att de kan och som anstränger sig mer än normalt, skriver Alf Svensson i ett debattinlägg i Dagens Industri.

Med sitt bildspråk vill Alf Svensson säga att de som satsar högt, som Holm och Sundqvist, måste få riva. Alf Svensson har träffat Maths O – denne näringslivets höjdhoppare – och han skriver att han tror på honom.

– Han har rivit, men jag tror på honom när han säger att han vill göra rätt för sig.

Alf Svensson skriver att det är rättssamhällets plikt, inte att spjärna emot, utan att göra allt som står i dess makt när folk säger att de vill göra rätt för sig.

Den förre partiledaren säger att han inte låter sig imponeras när han får veta att Riksgälden och Maths O Sundqvist inte är överens om värderingen av Skrindan.

Han frågar sig även vilka företagare som i dagens läge kan lägga stora högar kontanter på bordet oavsett om där finns höga övervärden eller inte. Det kan väl inte, för en borgerlig regering, te sig rimligt att agera så att man får möjlighet att lägga beslag på någon annans övervärden?

Alf Svensson påpekar att Maths O Sundqvist under 38 år som entreprenör leverat in stora summor till stat och kommun. Samtidigt som han har sponsrat och sponsrat och sponsrat.

Alf Svensson konstaterar att Sverige inte har för många entreprenörer, och åtminstone borde en borgerlig regering ha som uppgift att hjälpa i stället för att stjälpa.

– Var rädda om entreprenörerna, ni på finansdepartementet och på Riksgälden. Vi är i skriande behov av dem, skriver Alf Svensson i sitt debattinlägg i Dagens Industri.