Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgköttbullar med viltgräddsås

Middagstips för fyra personer.

Annons

För 4 personer

40 minuter

500 g älgfärs

1 ägg

1/2 dl veteströbröd

1 msk konc. viltfond

1 tsk timjan

1 krm torkad, flisad chili

1/2 dl vatten

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl grädde

2 msk vinbärsgelé

1 msk konc. viltfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

800 g mjölig potatis

2 dl mjölk

rårörda lingon

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Blanda ägg, veteströbröd, fond, timjan, chili och vatten till en slät smet. Arbeta i älgfärsen. Forma små köttbullar som steks i lika delar smör och rapsolja.

2. Skala och koka potatis i rymlig kastrull. Slå av vattnet och mosa potatisen. Vispa upp moset med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka upp vatten och grädde. Klicka i gelé och tillsätt viltfond. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera allt med rårörda lingon och blandade blad.