Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgköttbullar med viltgräddsås

Middagstips för fyra personer.

Annons

För 4 personer

40 minuter

500 g älgfärs

1 ägg

1/2 dl veteströbröd

1 msk konc. viltfond

1 tsk timjan

1 krm torkad, flisad chili

1/2 dl vatten

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl grädde

2 msk vinbärsgelé

1 msk konc. viltfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

800 g mjölig potatis

2 dl mjölk

rårörda lingon

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Blanda ägg, veteströbröd, fond, timjan, chili och vatten till en slät smet. Arbeta i älgfärsen. Forma små köttbullar som steks i lika delar smör och rapsolja.

2. Skala och koka potatis i rymlig kastrull. Slå av vattnet och mosa potatisen. Vispa upp moset med kokande mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka upp vatten och grädde. Klicka i gelé och tillsätt viltfond. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera allt med rårörda lingon och blandade blad.