Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alhaji Gero om bortgångne brodern – och livet efter: "Jag gråter när jag tänker på det"

ÖFK gör sig redo för ännu ett möte i Europa League. Ännu en händelse som kan bli till ett historiskt minne.
Men Alhaji Gero minns en tid som var allt annat än ljus.
– Min bror var inlagd på sjukhus. Han kunde knappt andas. Det var svårt att se honom. Vi hade inte råd med den syrgas min bror behövde, säger han till Sportbladet.

I kväll kan Östersunds FK säkra gruppspelssegern i Europa League. Tre poäng borta mot Hertha Berlin och saken är klar. Om tvåan Athletic Bilbao tappar poäng i sin match räcker också det.

Det är egentligen bara frågan vilken europeisk toppklubb som kommer gästa ÖFK längre fram när slutspelet drar igång.

På vägen dit har Alhaji Gero haft en något annorlunda roll som anfallare. Men en viktig sådan. Den råstarke nigerianen har fångat upp bollar, hållit i och skapat utrymme för de andra i laget.

Men det var inte länge sedan det såg annorlunda ut för honom. För drygt fyra år sedan spelade han i den nigerianska ligan. Det var i hemlandet han gjorde sig ett namn, men det var också där han genomled sin hittills kanske tuffaste period i livet.

– Min bror var inlagd på sjukhus. Han kunde knappt andas. Det var svårt att se honom. Vi hade inte råd med den syrgas min bror behövde, säger 24-åringen till Sportbladet.

– Det var dyrt. Väldigt dyrt. Jag försökte få mitt klubblag att dra av en del från lönen varje månad så att jag kunde hjälpa min bror, men klubbarna i Nigeria har det svårt med pengar. De kan inte hjälpa som i Sverige där vi har fungerande sjukhus och bra hjälp.

Det värsta inträffade och brodern gick bort.

– Jag vill bara gråta när jag tänker på det. Vi förlorade honom eftersom vi inte hade råd med behandlingen. Jag kunde inte hjälpa nog. Det är så hemskt eftersom jag nu – ett par år senare – skulle kunna hjälpa min bror direkt och skicka honom till vilket sjukhus som helst.

MER OM ÖFK

► Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

► Tio eventuella debutanter till landslagets januariturné – här är hela den svenska truppen

► (+) Häng med när Falkarnas segertåg börjar sin resa mot Berlin – vi sänder live

► Olof Lundh förbannad efter Sarah Sjöströms bragdguld: "Tycker till och med att Östersund kommer före"

► Eftertraktad ÖFK-duo förlänger för att kunna spela mot Berlin: "Vill ha en bra avslutning"

► (+) Berlinresan blir Falkarnas största supporterresa: "Vi vill visa fotbollsvärlden vad vårt supporterskap handlar om"

► Falkarna tokhyllas av polisen i Östersund och i Bilbao: "Ni är de bästa supportrarna"