Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aliris dressar om till Ås-tröjan

/
  • Fredrik Aliris byter till Åströjan. ”Vi har ett hyfsat gäng. Och på sikt tror jag det kan bli bra i Ås. Det är otroligt många nya familjer som flyttar hit, det är som ett nybyggarland. Det gäller att vi kan erbjuda bra möjligheter, till exempel en konstgräsplan i Krokoms kommun”, säger Aliris.

Flytten till Ås gör klubbytet enkelt. Fredrik Aliris byter från ÖFK till division 4 på Hovängen. Och byter samtidigt från back till forward.

Annons

– Jag har sagt om en gammal målvakt (förre klubbkompisen Jon Persson) kan göra 25 mål i fyran, då ska jag i alla fall kunna göra 20 mål, säger Aliris.

Ås IF blir 34-åringens femte klubb efter IFK Östersund, ÖFK, K/D och Ope.

– Om jag skulle spela i år var Ås den enda aktuella klubben, säger Fredrik, med anledning av att familjen nyligen flyttat till en villa i området.

i en ny roll är också viktigt för hans motivation.

– Jag vill ha en ny utmaning om jag ska spela vidare.

Underförstått: Att byta från mittback till forward.

– Jag har sagt någon gång att om en gammal målvakt som Jon Persson (Alsen i fjol) kan göra 25 mål, då ska jag i alla fall kunna göra 20 mål. Å andra sidan kan det bli lite tufft med tanke på att jag nu kommer i helt nya situationer och inte kan gå på instinkt, som förut som back.

Ås IF:s ordförande Börje Olsson är förstås riktigt upprymd över värvningen.

– Fredrik har en sån pondus och är ett sånt föredöme. Han höjer nivån på träningarna. Vi vill ge honom en ny utmaning och se till att han har kul.

Olsson upplever själv en nytändning efter fjolåret då Ås var nära att lägga ned A-laget.

att vi lägger ned laget. Vi hade för få egna spelare. Men de ville inte det. Erik Rådström ordnade med ett upprop och i dag har vi 33 spelare och fyra tränare.

– Ja, verkligen. Spelarna har visat att de vill ta ansvar. Från kris till nytändning. Vi är i ett nytt skede.

Samtidigt funderar Börje Olsson över den framtida roll som Ås ska spela. Han är inte helt förtjust i att A-laget mest blir en plats för äldre spelare som vill varva ned.

– Vi har ett långsiktigt mål att fostra egna spelare. Vi har så bra förutsättningar med jättebra ekonomi, fina gräsplaner och länets största sporthall.

Mer läsning

Annons