Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alkberg med flera på valborgsfestival

På valborgsmässoafton är det dags för endagsfestivalen ”Rundgång fågelsång” i Östersund.

Annons

Festivalen anordnas för andra gången, och den musikaliska spännvidden är relativt stor mellan de åtta akterna.

Naomi Pilgrim beskrivs av arrangörerna som en soulig variant av Lykke Li, och intresset för henne bubblar både inom och utom landet.

Skator är Lina Högström från Umeå, som med sång och akustisk gitarr skapar en säregen musik med svenska texter. Hon spelade på Storsjöyran i somras.

Hiphopparna får sitt genom Uppsala-rapparen Organismen, tidigare Organism 12, som brukar betraktas som en av Sveriges bästa rappare med meriter både som soloartist och från grupper som Mobbade Barn Med Automatvapen.

Kuda representerar den lokala hiphoppen på festivalen.

Mattias Alkberg från Luleå kommer till festivalen under namnet Dead Alkberg. I mer än 20 år har han gett ut skivor i konstellationer som bland annat Bear Quartet och Mattias Alkberg BD.

Som ÖP tidigare berättat är Alkberg ersättare för Alonzo Fas 3. Den tidigare KSMB-sångarens nya band hade nämligen riskerat kontraktsbrott mot sin tidigare bokningsagent om de genomfört spelningen.

Men grundbulten i festivalen är rock. Som Robert Pehrsson's Humbucker (med Frösöbördige Jens Lagergren i livebandet) med frontmannen Pehrsson, som bland annat har spelat med Imperial State Electric.

Kill Kill Pussycat är stökig rock från Ånge, och lokala Atelyeah (Atle Morseth Edvinsson) gör en egen blandning av White Stripes-aktig rock och texter som ibland drar åt Nationalteaterns håll.