Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alkoholen viktig valfråga

Ingen har väl kunnat undgå att valrörelsen 2014 har börjat. Frågorna sveper förbi från alla håll och det är bara att ta till sig det som är mest intressant. Jag har kunnat hitta följande intressanta (i bokstavsordning):

ALKOHOL, barnpassning, centralorter, djurskydd, egenvård, familjen, gator, hem, invandrarna, jordbruk, kultur, landsbygd, miljö, naturvård, OS, pappadagar, q, regionfrågan, skolor, trafik, universitetet, varg, x, yrkesval, Z-hallen, åborätt, äldrevård och Östersundshem.

Den observanta läsaren har säkert lagt märke till att jag har skrivit ordet alkohol tydligare än övriga ord. Det har sin förklaring – jag saknar det ordet i utbudet.

Varför har inget parti engagerat sig i denna viktiga fråga? Det kanske är meningen att den ska komma längre fram i valrörelsen. Jag och många med mig tycker att det är hög tid att det börjar nu!

Ni – alla partier – vill ju ha våra röster, kanske alkoholfrågan blir den fråga som avgör i slutskedet.

Anna Österholm

helnykter centerkvinna