Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alkoholtillstånd över länsgränsen

Bräcke kommun har fått en ny alkoholhandläggare – Leif Jonsson. Han kommer närmast från utveckling/integrationsenheten vid Ånge kommun. Han arbetar även som alkoholhandläggare i Ånge.

 • Hur känns det?
– Det känns jättebra. Vi har startat ett projekt om ansvarsfull alkoholservering. Krögare och myndighetspersoner har ingått i en referensgrupp där vi lägger upp riktlinjerna. Vi har även bjudit in alla krögare på en träff där myndigheter har fått berätta hur de agerar. Det är för att krögare ska få mer förståelse för hur myndigheter arbetar. Även krögare får chansen att berätta hur de upplever situationen.

• Hur kommer det sig att du är både i Ånge och Bräcke?
– Det är nytt att det är så. Bräcke kommun köper tjänsten av Ånge kommun. Det är vanligt att det är så även i andra kommuner. Exempelvis köper Timrå kommun tjänsten från Sundsvall.

• Hinner du med två kommuner?
– Det har varit en 50 procents tjänst i Bräcke och lika mycket i Ånge även tidigare. Det blir en heltid tillsammans. Båda kommunerna är ganska små så det behövs inte mer.

• Vad gör du i ditt arbete?
– Jag ger tillstånd till alkoholservering och sedan ska jag kontrollera att det sköts. Jag har även tillsyn över folköls- och tobaksförsäljning i vanliga butiker. Jag har även tillsynen över försäljning av nikotinmedel.

• Vad finns det för viktiga frågor att ta tag i?
– Överservering samt svart arbetskraft på krogarna. Svarta pengar ska bort så att alla kan konkurera på lika villkor.