Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All fakta inför matchen mellan ÖDFF och Sunnanå

Östersunds DFF–Sunnanå

Jämtkraft arena, lördag 15.00

Troliga lag

ÖDFF: Ina Budestean – Therese Kristoffersson, Eyrún Gudmundsdóttir, Christine Thelin, Matilda Grönlund-Falk – Anna Jonsson, Melinda Ingalls, Josefina Arvidsson, Emma Danielsson – Laylla Da Cruz, Frida Sjöberg. Ersättare: Lisa Brandén (mv), Elin Kristiansson, My Jonsson, Julia Elvbo, Julia Hennström.

Sunnanå: Lovisa Koss – Frida Karlsson, Annika Elina Kukkonen, Michelle Wörner, Olivia Holm, Christine Tjärnlund, Stina Hedlund, Sandra Betschart, Riikka Ketoja, Tanja Nousiainen, Alexandra Nilsson. Ersättare: Wilma Andersson (mv), Annina Wede, Frida Karlsson, Elin Ellman, Paulina Larsson.

Skadeläget

ÖDFF: Sandra Nilsson och Caroline Röstlund rehabiliterar fortfarande. Sofie Ek Johnsson har höftproblem. Hanna Bäckman står troligen över på grund av förkylning.

Sunnanå: Elin Wikström är borta en längre tid på grund av korsbandsskada. Ytterligare en spelare har knäproblem och är borta på lördagen.

Kommentarer

ÖDFF: Nykomlingen ÖDFF har aldrig förr ställts mot Sunnanå och det finns olika uppfattning om hur matchbilden kommer att se ut. Frida Sjöberg anser att det finns likheter mellan lagen, Peter Andersson håller inte med.

– Det lilla jag har sett så är vi inte lika som lag överhuvudtaget. Det märks att de har en bra organisation och samarbete och att de jobbar för varandra. De är ett annat lag än oss men det är ett ruskigt bra lag vi möter.

Han tror inte heller att det blir ett problem med att Sunnanå är ett fysiskt starkt lag.

– De är säkert fysiska men jag har en känsla av att vi mötte det mest fysiska laget nu i helgen, Kalmar. Nu har de en hårdhet och tuffhet och vi måste försöka stå upp mot det. Vi är också fysiskt starka och kommer att visa det, den fajten kan vi ta, säger Peter Andersson och fortsätter:

– Jag har ingen relation till Sunnanå. Sunnanå för mig är som att möta vilket annat lag som helst[...]. Får hoppas det kommer ett gäng och stöttar oss så ska vi stå upp mot dem.

Sunnanå: Truppen i dag är en annan än i allsvenskan för två år sedan. Spelarna är yngre och målsättningen är att fostra dem till allsvenska spelare. Tränaren Martti Tikkanen vet att det finns god potential i laget.

– Vi har varit länge i elitettan och allsvenskan, däremot har vi många unga spelare. Det är duktiga spelare men det är framtidens lag. Om vi har en bra dag spelar vi jättebra men om vi har en dålig dag spelar vi inte så bra.

Han hoppas att Frida Sjöberg inte ska få chansen att göra mycket mot sitt gamla lag men han vet att det är svårt att möta nya lag, särskilt som de norrländska lagen generellt är fysiska i sitt spel.

– De är ju nykomlingar, det finns många utländska spelare och de kanske höjer laget, men det är alltid svårt att möta ett lag första gången. Det är alltid inspirerande, framför allt nykomlingarna som ofta har inspiration de första matcherna. Jag tror det kommer bli en tuff match.

Tabellen

Aktuell tabell på resultatsidan.

Övriga matcher

Lördag: Qbik–Kvarnsveden (14.00), Kungsbacka–Lidköping, Limhamn/Bunkeflo–IFK Kalmar, Sirius–Älta (alla 15.00)