Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All skidåkning på ett kort i Funäsfjällen

Nu lanserar Funäsfjällen, Superpasset, där all alpin åkning och längdskidåkning för hela destinationen ingår. Destinationen blir först i Sverige med den här typen av kort.

Superpasset ger fri tillgång till all skidåkning inom destinationen. Funäsfjällen består av Tänndalen, Tännäskröket, Funäsdalsberget, Ramundberget och Kappruet. Med 134 nedfarter och 300 kilometer längdskidspår är Funäsfjällen Sveriges största skiddestination.

– Många av våra gäster är intresserade av mer än en sorts skidupplevelse och kommer hit för att Funäsfjällen både har störst utbud av backar och längst sträcka med pistade längdskidåkningsspår i Sverige. Vi vill göra det lättare att få ut maximalt av skidåkningen och med Superpasset kan våra gäster åka så mycket skidor som de vill på ett och samma kort, säger Anna Bjelke, vd på destination Funäsfjällen, i ett pressmeddelande.

Passet är ett sätt att tydligare knyta ihop de alpina anläggningarna i Funäsfjällen med längdskidsdestinationerna där bland annat Bruksvallarna ingår.

– Vi ser ett stort värde i att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att variera mellan längdskidåkning och alpin skidåkning. Det är viktigt för familjerna som besöker oss att ha den valfriheten, säger Kevin Kirk, vd på Funäsdalen Alpina AB och Anders Östring, vd på Ramundbergets Alpina AB.