Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla är inte rasister

Den senaste tiden har ordet "rasist" exponerats som aldrig tidigare i alla medier. Om vi ska vara ärliga måste vi erkänna att vi alla är "rasister", små eller större, beroende på situation.

Tror inte att det finns en enda människa som inte är rädd, eller åtminstone orolig, vid mötet med människor och platser som vi inte känner till.

Människor ska inte dömas efter sina åsikter utan efter sina gärningar.

När man läser nyheterna kan man tro att större delen av befolkningen är rasister.

En annan uppfattning är att "bara" svenskar är rasister. Det är inte heller sant. Rasister finns överallt och bland alla grupper i världen.

Alla är inte rasister för att de har en åsikt om flykting- och invandrarpolitiken.

"Sverige tar emot alldeles för många flyktingar", säger en man jag känner. Han är realist och vill att vi ska tänka på kvaliteten vid mottagningen. Ta emot färre men hjälpa mottagna på rätt sätt.

Vart är vi på väg om vi inte kan prata om flykting- och invandrarpolitik helt öppet utan rädslan att bli anklagad för något?

Vi måste få i gång en öppen debatt om ämnet, innan det blir för sent.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel