Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla är vinnare på tjejhelgen

För fjärde året arrangerades i helgen en tjejhelg på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Temat den här gången var "Utmana dina gränser"

Under helgen var det fullt hus på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Utmana dina gränser var årets tema men arrangemanget vill som tidigare även uppmuntra och inspirera till kvinnligt entreprenörskap.

Tjejhelgen har växt ordentligt sedan starten för fyra år sedan. Första året kunde utställarna samsas i ett av konferensrummen. I helgen fyller de hela vinterträdgården på hotellet.

– Vi har fler utställare, föreläsare och även friskvårdsaktiviteter det här året. Helgen stärker både de lokala kvinnliga företagarna och Vemdalen som destination, sa Spa & Wellness chefen Åsa Remén.

Bland föreläsarna under helgen var Sveriges mest välmeriterade långdistanslöperska, Lena Gavelin.

Hon berättade att mycket handlar om att våga utmana sig själv.

– I min idrottskarriär har drivkraften varit just utmaningen, att våga göra det nya och utsätta sig själv för saker man inte vet att man klarar men ändå tro på det.

Många följde även med Lena Gavelin ut på ett löp- och träningspass på lördagsmorgonen.

De kvinnliga företagarna som hade sina montrar var nöjda och gillar arrangemanget.

– Jag har varit med från början. Den här helgen betyder mycket då jag kan visa upp sortimentet för människor som normalt inte besöker butiken i Vemdalen, sa Caroline Fredin som driver en design och inredningsbutik i Vemdalen.

I en annan monter fanns Kathy Bäck, Hedeviken, och Karin Blomkvist från Funäsdalen.

– För oss är det här perfekt. Vi träffar många härliga människor och dessutom får vi vara här utan att behöva betala någon monterhyra, sa Kathy Bäck.

Att det är gratis för utställarna gör att även de små företagarna gillar arrangemanget. Dessutom drar fler utställare mer besökare.

– Tjejhelgen är ett win-win arrangemang där alla får ut något positivt av arrangemanget, sa Åsa Remén.