Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla får låna cykel i stan i sommar

Från och med i tisdagen är det fritt fram för alla som kommer till Östersund att låna kommunens cyklar.

– För långpendlare är det här fantastiskt bra, säger Karin Thomasson (MP).

På tisdagen invigde Östersunds kommun sin nya satsning på lånecyklar. Ceremonin skedde under lågmälda former där en samling politiker och tjänstemän samlats på Gustav III torg vid en av stationerna för att förklara den öppnad.

Idén, som är väl beprövad i andra städer, går ut på att kommunen tillhandahåller 40 cyklar fördelade på 4 stationer runt om i Östersund och som vem som vill får låna.

Det enda man behöver göra är att registrera sig på kommunens hemsida och sedan köpa ett dagkort för 20 kronor, alternativt ett säsongskort för 200 kronor som räcker ända till 30 oktober.

– För långpendlare är det här fantastisk bra och för turister som kanske kommer med tåget och till exempel vill ta sig till Jamtli. Stationerna är placerade i anslutning till kollektivtrafiken och vi ser cyklarna som en del av denna, säger Karin Thomasson (MP), som var en av initiativtagarna till projektet.

Cykelstationerna finns på Jamtli, Västra station, Centralstationen och på Campus och det går bra att låna cykel på ett ställe och lämna den på en annan.