Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla har rätt till läxhjälp

Att bekämpa ungdomsarbetslösheten är avgörande för Sveriges framtid.

Som socialdemokrat handlar det för mig om nödvändiga investeringar i skola och utbildning framför fortsatta skattesänkningar åt de rika.

För första gången i modern tid är föräldrars utbildningsnivå avgörande för elevernas resultat i skolan. Skolan klarar inte längre av att ge elever verktygen till att göra en klassresa, utan befäster i allt högre grad klassamhället.

Läx-rut är ett av många exempel på hur högerregeringens politik sliter isär Sverige.

I Torvalla, där jag bedriver läxhjälp, är en mamma tvungen att ta ledigt från jobbet för att hennes döttrar ska kunna få hjälp med läxorna. Det är så Reinfeldts Sverige ser ut.

Som socialdemokrat kan jag aldrig acceptera en utveckling där möjligheterna att lyckas blir beroende av vilken bakgrund en elev har. Skolan ska aktivt bidra till att utjämna människors livschanser.

Läxhjälp ska ges efter behov – inte efter betalningsförmåga.

Därför kommer Socialdemokraterna att avskaffa läx-rut. Läx-rut innebär att bara elever vars föräldrar har råd att betala kan få läxhjälp – det spär på klyftorna i skolan.

Alla barn har rätt att klara sina läxor. Därför kommer Socialdemokraterna att slopa de statliga skattesubventionerna till privatundervisning och läxhjälp för de rika, och i stället bygga ut läxhjälp för alla.

Jason O'Halloran (S)

kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel