Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kan vara med på årets Länsfestival

För alla, men kanske främst för personer med funktionsnedsättning.
Årets Länsfestival går av stapeln i Strömsund på lördag.

Annons

Temat 2014 är "Alla kan", det viktigaste är att alla ska kunna vara med. Oavsett om man är funktionshindrad eller normalstörd ska man alltså kunna få et utbyte av festivalens aktiviteter.

– I år tänkte vi att det ska gå i motorsportens anda, vi har cruisingklubben och mc-klubben med. Men man ska även kunna prova på cirkus och armbrytning, säger Barbro Larbring-Rönngren, kultursekreterare i Strömsunds kommun.

De som besöker Länsfestivalen kommer alltså kunna få åka raggarbil, motorcykel, prova cirkuskonster och bryta arm. De kommer även få sjunga karaoke hos Karaoke-Staffan, skjuta i skyttesimulator med Strömsunds skytteförening, lära sig mer om sociala medier och se Teater Bardas nya film.

En frisörska kommer finnas på plats för att fixa en riktig Rocka Billy-frilla på de som vill. Festivalen avslutas med dans till bandet MIX COVERS.

Länsfestivalen är ett samarrangemang mellan kommunerna i Östersund, Berg, Krokom, Strömsund och Åre i samarbete med länsbiblioteket, FUB och Studieförbundet Vuxenskolan. I år är det femte året i rad som Länsfestivalen arrangeras. Nästa år är det Bergs tur att fixa festival.

För de som vill komma till Strömsund på lördag går bussar från de olika kommunerna, men även från Dorotea, Vilhelmina och Junsele.

– I fjol kom 200-250 personer, men vi hoppas naturligtvis att fler nappar och kommer i år. Det här blir jätteroligt, säger Barbro Larbring-Rönngren.