Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla nöjda med renoverad skola

Politikerna är nöjda med skolrenoveringen i Kaxås. Barnen och lärarna också. Men nöjdast av alla är nog städerskan.

– Det såg ut som i Ryssland här, säger Nina Weimer, som städat på Kaxås skola i många år, och berättar om fönster som murknat och fallit ner, hur hon fick släpa städgrejerna uppför trappan för att det inte fanns hiss och hur smutsigt det blev när trappan fick fungera som kapprum för barnen.

– Nu är det mycket mer lättstädat, säger Nina.

Den stora förändringen på skolan är den nya ingången, där det nya kapprummet för kläder och skor finns. Men det har även satts in nya fönster, en hiss och många ytskikt har fräschats upp.

Krokoms kommun har lagt ner 4 miljoner kronor på att renovera F–6-skolan och i tisdags besökte Linus Kimselius (M), Karin Wallén (C) och Maria Söderberg (C) skolan för att se vad de fått för pengarna.

– Vi har många skolor i kommunen som kostar pengar så det har tagit tid att få till den här renoveringen. Men vi är mycket nöjda, det ser ut att vara värt varenda krona, säger kommunalrådet Maria Söderberg (C).

På skolan visades politikerna runt av Antonia Kirk, 7 år. Hon är särskilt nöjd med kapprummet och den egna kroken och hyllan där.

– Det är jättebra här, säger Antonia Kirk.