Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allan från Vemdalen har dragit skidturister i 25 år

Inom fjällturismen i vårt län finns det många företag som på sätt och vis lever i symbios med varandra, man hjälps åt och drar nytta av varandras tjänster. Så kan man utan tvekan påstå att det är med Varggransstugans servering på fjället vid Vemdalsskalet och företagaren Allan Olsson från Vemdalen. I år firar han 25-årsjubileum för sina turer med snövessla från Björnrikes spårcentral upp till Varggransstugans servering, en sträcka på 3,6 km.

På min fråga om det även är utländska turister som åker så svarar Allan.:

– Om, det ökar hela tiden! Turismen i fjällen vintertid är mycket mer internationellt än man kan tro. Enbart i vinter har jag haft kunder från Nya Zeeland, England, Ryssland och inte minst Finland, de kommer mer och mer.

Mycket blir det i alla fall. Lite mer än två varv runt ekvatorn på vår jord som är 40.075 km.

På min fråga vad han gör sommartid får jag svaret:

– Jag jobbar med asfaltläggning, men sista åren har det varit lite lugnare för jag har haft problem med en fot, säger denne vemdaling som säger sig ha ett jättetrevligt vinterjobb även om det vissa dagar är lite lugnare med kunder.