Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen agerar mot höjda arbetsgivaravgifter

I samband med dagens sista partiledardebatt i riksdagen gjorde Allianspartierna i Härjedalen en gemensam aktion mot höjda arbetsgivaravgifter. Men att gå till val på en gemensam plattform i kommunvalet är inte aktuellt i dagsläget.

– Det här är en aktion som visar att vi har en gemensam plattform till riksdagsvalet, säger Elin Lemon, ordförande för Centerpartiet i Härjedalen.

Alliansen protesterar mot Socialdemokraternas förslag på höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar samt mot förslaget att höja restaurangmomsen.

– Det skulle slå väldigt hårt mot besöksnäringen i Härjedalen, säger Victor Ericsson, Moderat oppositionsråd.

Han hänvisar till en utredning från Riksdagens utredningstjänst, som visar att en höjning av arbetsgivaravgiften skulle öka kostnaderna för företagen i Härjedalen med 20 miljoner per år.

– Och då är inte förslaget att höja restaurangmomsen inräknat, säger han.

Socialdemokraterna hävdar att det handlar om ineffektiva skattesänkningar. De vill hellre satsa pengar på jobb och utbildning för unga.

Härjedalen styrs av en koalition där både Folkpartiet och Centern ingår tillsammans med S och V. Men Elin Lemon ser inga problem att manifestera tillsammans med Allianskamraterna på riksplanet, Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Vi går till kommunalval som Centern, sedan får resultatet bestämma framtiden.

Moderaternas dåliga opinionssiffror, du är inte rädd att de ska smitta av sig?

– Det var så här även inför förra valet, en dipp, och Alliansen blev ifrågasatt. Men det är bra. Det är vi som ska driva Sverige framåt och det är bra att vi blir granskade. Jag tror på en upphämtning, säger hon.