Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen är oseriösa och ansvarslösa som vill spara på administrationen utan att tänka på konsekvenserna

/

I en insändare på Åsikter 29 maj kritiserade Alliansen i barn- och ungdomsnämnden förslaget att stänga fritidsgårdarna i stället för att spara på administration och ledning.
Här svarar majoriteten i nämnden på kritiken.

Annons

De borgerliga företrädarna i barn- och utbildningsnämnden beskriver S, V och MP som värnare av administration och byråkrati.

När de på nämnden föreslår att de kan spara 12,7 miljoner kronor på administration så som rektorer och skolområdeschefer, då utan att veta vad rektorer och områdeschefer gör, har de i sitt budgetförslag beskrivit konsekvenserna på tre rader.  

Vi frågar givetvis vilka konsekvenser ett sådant beslut skulle få för kärnverksamheten, verksamheten på golvet.  

De har inga svar. De har inte gjort någon analys, trotts att de också har hjälp av förvaltningen att ta fram siffror och konsekvenser. De har inte ens frågat!  Det är ansvarslöst!

Varje besparing som majoriteten föreslagit har en gedigen konsekvens- och riskanalys som beskriver vad som i värsta fall kan hända, när nämnden ska spara 39 miljoner på barn och unga under 2010.

Att vara seriös och ansvarstagande, i en hårt ansatt ekonomi, kräver ett aktivt arbete och helhetstänkande, det går inte utan diskussion att med ett pennstreck ta bort 12,7 miljoner kronor.

Ta ansvar för de besparingar vi måste göra och för att göra det bästa av ett ekonomiskt läge som slår mot alla i vårt samhälle!

Mer läsning

Annons