Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen tar fortsatt ansvar

Alliansen är glad över att lämna över ett Sverige på rätt väg. Med ansvar för ekonomin och en god reformpolitik har jobben blivit över 300 000 fler sen 2006.

Tack vare våra starka finanser har vi kunnat stötta ekonomin i en tid där andra länder har tvingats till nedskärningar.

Vi fortsätter nu att driva vår politik som en aktiv opposition mot en historiskt svag vänsterregering. Vårt jobbmål är att 5 miljoner människor ska ha ett jobb 2020. Dit når vi förutsatt att Alliansens lagda reformer får verka.

Dessvärre har den nya regeringen sjösatt en rad reformer som riskerar att försvaga svensk ekonomi och bromsa jobbtillväxten.

Dessutom väljer man nu att skjuta viktiga jobbsatsningar på framtiden, som byggandet av Förbifarten i Stockholm, risken för en nedläggning av Bromma flygplats vilket skulle riskera sämre kommunikationer mellan Östersund och Stockholm, samt att man gått Vänsterpartiet till mötes om valfrihet, vilket skapar en stor osäkerhet bland tusentals små företag inom välfärdssektorn.

För Alliansen är grunden arbetslinjen en grund för hög och hållbar sysselsättning. Det är illavarslande att den nya regeringens skattehöjningar på jobben är 40 gånger högre än deras satsningar på företagande.

Man höjer kostnaden för att anställa både unga och äldre, den senare en höjning som kritiserats från nästan varenda remissinstans som har gett synpunkter kring förslaget.

Att man nu även sviker sitt löfte från valet och inför skattehöjningar som drabbar över en miljon löntagare riskerar att bromsa den jobbtillväxt som nu rådet och som Alliansen lade grunden för.

Alliansen arbetar för ytterligare satsningar för sänkta trösklar och bredare vägar in på arbetsmarknaden för dem som står långt från den, som unga och utrikesfödda.

Vi vill sänka socialavgifterna ytterligare för unga under 23 år.

Vi vill ha ökat arbetsgivaransvar för lärlingsutbildningar, införa matchningsanställningar i syfte att hjälpa människor som varit arbetslösa under lång tid.

Det är positivt att regeringen ansluter sig till Alliansens förslag om ett högkostnadsskydd för sjuklöner, framför allt för små och medelstora företag.

Regeringens främsta åtgärd för unga är 90-dagarsgarantin och de traineetjänster som riskerar att leda till undanträngningseffekter och som bland annat mött kritik från fackförbund om att använda välfärden som en arbetsmarknadsåtgärd.

Mot det fortsätter Alliansen att driva en politik för fler jobb och ansvar för ekonomin, framför en oförberedd och slarvigt genomarbetad budget som riskerar jobben.

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel