Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allianspartierna har en motkandidat till Yngström

Allians för Ragunda och Centern rustar för ett maktövertagande. En person är tillfrågad om denne vill ta över posten som kommunalråd.

Vem den kandidaten är vill inte Stefan Nilsson från Allians för Ragunda avslöja, eftersom den tillfrågade har ännu inte bestämt sig. Det finns även en annan hake.

– Vi måste få med oss vänstern, säger Stefan Nilsson.

Om Centern och Alliansen skulle få med sig Vänstern skulle de få majoritet i kommunen.

Den senaste tiden har det varit politiskt turbulent i Ragunda. Centern har sagt upp samarbetet med Socialdemokraterna. Bakgrunden är att Centern är missnöjda med en omorganisation som kommunalrådet Elisabet Yngström (s) försökt att driva igenom.

Socialdemokraterna å sin sida svarade med att säga att de ska hoppa av sina ordförandeuppdrag. Men officiellt har de inte sagt upp sina uppdrag.

Riksdagsmannen Per Åsling (C) besökte i går Ragunda för att prata om infrastrukturfrågor. Men hans besök slutade i diskussioner om den politiska situationen.

– Jag är bekymrad över hur den politiska situationen ser ut i Ragunda. Kommunen lider när det är så här och kommunen får ett minskad trovärdighet utåt, säger Per Åsling.

Men han vill inte som riksdagsman ge några konkreta instruktioner på hur kommunpolitikerna ska göra.

– Det viktigaste är att Ragunda får en stark ledning, säger Per Åsling.