Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allkonstnären Matti Norlin från Hoting får stipendium till Hans-Erik Dahlgrens minne

Stipendiet i Hans-Erik Dahlgrens minne delas sedan förra året ut till en före detta elev från kulturskolan i Strömsund som arbetar professionellt med musik. I år går stipendiet till Matti Norlin från Hoting.

– Det är en jättestor ära. Det känns fantastiskt att jag fortfarande finns kvar i tankarna hos människor i hembygden, skriver Matti Norlin i ett pressmeddelande.

Han är född 1972 och uppvuxen i Hoting. Som tioåring började han spela gitarr och sedan dess har han ägnat sig åt flera musikgenrer som hårdrock, storbandsjazz och blues. I dag bor han i Stockholm och spelar bland annat folkmusik med bandet Skrömta. Han har även tonsatt och sjungit in flera visor på dialekt – bland annat Tåsjömål och Bellviksmål – tillsammans med barndomsvännen Mikael Rönnberg.

– Det är svårt för mig att välja bara en genre. Jag gör väldigt många olika saker och trivs bra med det. Jag har drömmar och en hel del planer, skriver Matti Norlin i pressmeddelandet.

Stipendiet i Hans-Erik Dahlgrens minne består av ett diplom och 8000 kronor.

Mer läsning:

[+] Lokala konstnärer belönade med stort stipendium

[+] Helgens vernissage – utställning om romer och resande på Fjällmuseet och "djurbord" hos Svenssons ramar

[+] Oskar Linnros till Åre Sessions - här är artisterna som är klara för festivalen