Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allmän strand krymper när kvartersgård blir privat

Före detta dagiset och kvartersgården i Byskogen kan komma att säljas som privatbostad.

– Det är för jäkligt att inte Sjövillan används som samlingslokal när den byggdes som det, säger Stefan Wikén (S) som i går kallade till möte om huset.

Krokomsbostäder som äger Sjövillan låter huset stå tomt i väntan på den nya detaljplan som bolaget har bett om. Om huset säljs som privatbostad, som bostadsbolaget vill, lovar kommunen ändå att allmänheten ska ha tillgång till stranden. Ett staket framför altanen ska garantera att den nya villaägaren inte breder ut sig ned till vattenbrynet.

Det berättar ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Nils Johnsson (C) som tycker försäljning är bra.

Men Stefan Wikén (S) som bor i området menar att en sådan ändring av detaljplanen vore synd.

Samlingslokaler är ovanliga i den här delen av kommunen och nu när mängder av nya villaägare bosatt sig i Sånghusvallen behövs mer allmänning vid stranden i stället för tvärtom, anser han.

– Den här stranden är en oas för oss som bor här. Vem vill gå ned till stranden om det blir ett staket med villaägare som sitter på andra sidan?

– Tanken är tvärtom, nu ska vi öppna upp mer av stranden, säger Nils Johnsson och syftar på att kommunen äger granntomten där gamla inlösta fritidshus står kvar.

Miljö- och samhällsnämnden har sagt ja till att den nya planen ställs ut. Mötet i går kväll lockade ett 15-tal som fick höra om förändringen.