Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allmänhetens åkning inställd i helgen

Under fredag, lördag och söndag är allmänhetens skridskoåkning inställd i Östersund Arena.

Annons

På grund av ishockeyturneringen Ulf Dahlén Cup gäller inte de vanliga tiderna för allmänhetens åkning som står på Östersunds kommuns hemsida.

I vanliga fall ska det exempelvis vara öppet i A-hallen för allmänheten på fredagar 15–17 samt lördagar 8.30–9.30, vilket nu är inställt.

Även B-hallen är uppbokad för ishockey på allmänhetens tider i helgen förutom på fredagskvällen mellan 21–22.

Flera personer som hade tänkt åka på allmänhetens tid i A-hallen på fredagseftermiddagen fick komma och vända i dörren.

En av dem var Sofia Kjellström som ville premiärtesta arenan under jullovet med döttrarna Alice och Alva.

– Eftersom det bara är någon timme per dag så vill man ju tajma, säger hon.

Hon hade gått på vad som stod på kommunens sajt.

– Det kunde ha varit bättre information på hemsidan, där stod det bara om stängda omklädningsrum. Det är ju hemsidan man går på. Det är dåligt faktiskt.

Vad ska ni göra nu?

– Vi får titta på hallen och åka härifrån, kanske åker vi till ovalen vid Campus i stället.

När ÖP besöker kommunens hemsida under fredagseftermiddagen står det ingenting om inställd åkning för allmänheten, förutom under julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen. "Övriga dagar är du välkommen att testa isen i hallarna", lyder informationen.

Däremot står det att allmänhetens omklädningsrum kommer att vara stängda 3–5 januari på grund av cuper i ishockey och bandy.

Av dem som inte kunde åka i hallarna valde flera att nyttja bandyplanen bredvid arenan, som turligt nog var ledig, åtminstone vid 15-tiden då ÖP var på plats. I vanliga fall är planen, på fredagar, bara öppen för allmänheten mellan 18.15 och 20.00.