Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänhetens frågestund en fars

Efter att som åhörare ha deltagit i allmänhetens frågestund vid kommunalfullmäktiges sammanträde i Östersund, kan jag inte låta bli att reagera. Frågestunden ägnades till största delen åt de förändringar i skolorganisationen som väntar.

Annons

Föräldrarepresentanter från Ängsmogården och Ope Skola förmedlade seriösa och relevanta frågeställningar till ansvariga politiker. Och vad svarade politikerna?

Låt mig först citera Erik Axel Karlfeldt och hans Fridolin som "talade med bönder på bönders vis och med lärde män på latin". Jag kan konstatera att de styrande politikerna gjorde precis tvärt om.

När föräldrarepresentanter kom med "mjuka" frågor om barns trygghet, tidigare fattade beslut, utlovad medborgardialog och löften om svar på inskickade mail, svarade politikerna med omständiga, vilseledande uppgifter om skollagar, budgetramar, helhetssyn etcetera.

Vidare meddelades att tidigare beslut inte gäller, för nu har nya beslut tagits. Dialog med medborgare kommer att ske efter beslut! Till vilken nytta? Oro för långa resvägar, med mera, avfärdades med att det kommer vi titta på och kanske hitta en lösning.

Sammantaget kan jag konstatera att politikernas roll i denna frågestund är att komma med så vilseledande, politikertekniska uttalanden att en fortsatt dialog med frågeställaren inte är möjlig.

Att inbjuda till denna typ av frågestund för att ge sken av inflytande och möjligheter till påverkan, är näst intill oförskämt. Budskapet från ansvariga politiker är väldigt tydligt: Det här förstår vi – inte ni.

Jag, och många med mig, är mycket besviken över denna låtsasdialog.

Bengt Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel