Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allmänt stökigt under helgen

Inte mindre än tio personer har polisen omhändertagit under lördagskvällen och tidiga söndagsmorgonen i Östersund. Alla på grund av fylleri och slagsmål.

– Det var en tämligen stökig natt där vi varit långt ifrån sysslolösa, säger vakthavande polisbefäl i Östersund Veronica Nygren.

Strulet på stan började redan kring 18-19-tiden på lördagskvällen då de första ingripandena och omhändertagandena genomfördes. Därefter var det en strid ström av ingripanden natten igenom.

– Det var mycket evenemang i stan i går. Bluesfestival, skoters dag plus att det var löningshelg, summerar Nygren som under tidiga morgonen har släppt ut samtliga tio omhändertagna från arresten i mer eller mindre dåligt skick.

Extra mycket att göra var det vid en speciell krog i stan där flera personer fick omhändertas. Vid 02.30-tiden kom larm från ordningsvakt om misshandel vid Shellmacken Färjemansleden.

– En person misshandlades och fick föras till akuten, Vi hoppas via övervakningskamera kunna få reda på vem som svarat för misshandeln, säger Veronica Nygren.

Strax efter 03.30 var det dags igen. Då var det bråk mellan fyra till sex personer på Prästgatan i anslutning till Stortorget.

Ytterligare slagsmål som polisen fick avstyra i natt ägde rum på Rådhusgatan i närheten av Arla.

– Flera smågrupperingar gjorde upp på flera platser i anslutning till OKQ8-macken, säger vakthavande Nygren.