Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hazem öppnar ny affär i Sveg

– Det som är roligast i affären är att jag få träffa nytt folk, personer man känner och skratta med dom. Det är bara att ha roligt.
Det säger Hazem Alhusin dom öppnat en ny affär i Sveg med mycket varor från Mellanöstern.

Annons

– Det finns inga affärer som säljer utländska saker här i Härjedalen.

Hazem tyckte att det var jättedåligt att folk brukade åka tre timmar till Östersund bara för att köpa saker som inte finns i Sveg. Han kom på att det var ett jättebra idé att fixa en affär här.

– Eftersom det finns så många personer från andra länder här i Härjedalen så jag tänkte öppna en affär med det dom brukar köpa mest.

Hazem Alhusin har redan många kunder

Det var jobbigt i början ِnär han öppnade sin affär för en månad sedan men nu hoppas han på att det kommer funka bra i fortsättningen. Jobbigast var alla resor som han var tvungen att göra eftersom han åker till Stockholm för köpa varorna för att sedan sälja dessa här uppe.

– Jag brukar inte sälja bara i Sveg, jag åker runt ibland till exempel till Svenstavik, Hede och Ytterhogdal, säger Hazem Alhusin.

Det mesta som säljs i Hazems nya minimarket är arabiska saker. Fräscha grönsaker säljer också bra

– Min pappa hade en affär förut, men det var en kläd- och tygaffär, han hade inte mat.

Hazem Alhusin tycker inte att det finns någon skillnad mellan Sverige och Syrien när det gäller att öppna affär. Det skulle gå lika bra eller dåligt i Syrien om det var inte krig där. Han trivs jättebra i Sverige och har flera idéer om vad han vill göra.

– Det finns jättemånga saker som jag vill göra, massor av idéer, men jag hinner inte med allt.

Hazem Alhusin säljer inte bara varor, han spelar också fotboll med Hede IK.

– Att spela fotboll och sälja varor gör mig glad för jag tycker mycket om det, och det gör mitt liv roligare säger Hazem.

Hazem Alhusin har roligt på jobbet.

Annons