Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för regionbildningen

Landstingsrådet Marianne Larm Svensson (c) lämnar styrelsen för MittSverige i protest mot hur socialdemokraterna har hanterat regionfrågan.

Annons

Regionbildningen har drabbats av ett bakslag. Ett av centerpartiets tyngsta namn hoppar av styrelsen för MittSverige.
– Jag har inte längre förtroende för processen. Jag väljer att fortsätta med att i landstinget arbeta för en regionkommun som har en realistisk möjlighet att bli verklighet. I första hand en region med hela Jämtlands och Västernorrlands län. Personligen kan jag se en regionkommun för hela Jämtlands län i andra hand, säger Marianne Larm Svensson i ett pressmeddelande.
Marianne Larm Svensson ansåg att frågan om den fortsatta processen sattes på sin spets när landstingsstyrelsen i Jämtland i måndags beredde det svar som Jämtlands läns landsting ska ge Kammarkollegiet i regionfrågan. Det är Kammarkollegiet som på regeringens uppdrag granskar frågan om regionkommuner i norra Sverige.
– Jag anser att Robert Uitto och majoriteten inte svarade på de kritiska frågor som kammarkollegiet ställt och som regeringen mer eller mindre uttalat när det gäller förutsättningarna för en regionkommunbildning med bara Jämtlands län plus Ånge och Sundsvalls kommun. Det yttrande som majoriteten antog är bara fortsatt argumenterande för MittSverige, säger hon
Den borgerliga alliansen i landstinget föreslår att en regionkommun med samtliga kommuner i Jämtlands och Västernorrlands län bildas.
– Jag är övertygad om att det egentligen är vad alla kommuner i Jämtland vill, men att det av olika skäl processas bort, säger Larm Svensson.

Mer läsning

Annons