Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåbärs- och vitchokladmuffins

/

Annons

Lotta Bäckström älskar choklad. Nu kommer hon med en bok med undergörande recept laddade med det bruna guldet. ”Himlagott med choklad och kladdkakor” utkommer på Prisma förlag.

Receptet är lånat ur boken.

6–8 stora

3 1/2 dl vaniljyoghurt

2 ägg

2 1/2 dl socker

1 1/2 dl neutral olja

6 1/2 dl mjöl

5 tsk bakpulver

2 dl frysta blåbär

150 g vit choklad

Blanda försiktigt ihop vaniljyoghurt, ägg, socker och olja.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.

Hacka den vita chokladen. Rör ner blåbären och chokladhacket.

Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i 150 grader i 30 minuter.

Mer läsning

Annons