Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonde söker fru-Pär kritisk efter avslöjandena om Arla: "Det är fördjävligt"

/

Arlas ledning har kostat på sig flott representation, privata inköp och golfrundor, avslöjade SVT:s Uppdrag granskning på onsdagskvällen. Många bönder är kritiska och en av dem är Pär Eriksson från Ågårdarna.

Annons

Läs mer: Mjölkböndernas ilska mot Arla växer

Pär Eriksson har en gård strax utanför Hallen och deltog i Bonde söker fru år 2013. Han slutade själv med mjölkproduktionen för tre år sedan. Orsaken var det sjunkande mjölkpriset och nu är han är besviken på Arlas ledning.

– Det är inte acceptabelt tycker jag. Det är fördjävligt.

I programmet nämns dyra representationsresor, teambuilding-aktiviteter och privata inköp. I tider när bönderna får vända på varenda krona är det provocerande att se hur företaget sköts på högsta nivån, menar han.

– Det känns som ett svek. När folk börjar komma sig uppåt så blir pengar inget värda. Oavsett jobb, politisk bakgrund, uppväxt, rubbet, allt. Kommer man högt upp inom tjänstepositioner försvinner fotfästet för folk.

Tv-bonden har fortfarande förtroendeuppdrag i branschen och träffar många bönder. En sak som oroar honom är hur den pressade ekonomiska situationen slår mot bönderna på ett personligt plan.

– Det som är mest skrämmande just nu är den psykiska ohälsan som blir bara värre, värre och värre på grund av mjölkpriset.

Läs mer:

Arla lyxspenderade trots mjölkkrisen

Nya regler slår hårt mot mjölkbönder

Mjölkkrisen: ”Det är totalt fritt fall”

Mjölkbranschen krisar – då får Arlas vd rekordlön

Mer läsning

Annons