Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nyp här och en dask där. Folk skrattade #minhistoria

/

Det kommer in fler berättelser via #minhistoria.
Så här skriver en utsatt kvinna:

Annons

Som 19-åring träffade jag en kille på krogen. Jag var nybliven singel och relativt ny i stan. Vi kysstes och han följde med mig hem. Morgonen efter var han borta, men på telefonen hade jag ett meddelande från hans tjej.

Några dagar senare gjorde de slut och när dagarna blev fler och till slut förvandlades till en vecka för att sedan bli fem veckor, var han och jag officiellt ett par. Under 6 månader var livet en fröjd. Vi hade hunnit flytta ihop, hade relativt bra ställt ekonomiskt och en underbar vänskapskrets och jag hade, genom honom, fått ett nytt fritidsintresse.

Jag började för första gången på flera år må bra och det resulterade i viktökning. Det var då det började. Pikarna om hur mina små fina bröst plötsligt börjat hänga, att jeansen inte alls satt lika bra som innan och "ska du verkligen äta godis?" Jag började träna, med honom. Där jag ofta fick höra om hur smala och snygga alla andra tjejer på gymmet var. Detta resulterade i hetsätning med komp, det vill säga att varje dag han var på jobbet tryckte jag i mig skräp för att sedan ligga med huvudet i toaletten och spy. När vi drack blev pikarna värre och även fysiska. Ett nyp här och en dask där. Folk skrattade och jag dog en smula inombords.

En kväll började vi bråka utomhus, där vi satt på filtar och drack med våra vänner. Vi skrek, hotade och knuffade på varandra. Folk tröttnade och gick därifrån. Då kom det, som var början på ett helvete jag levde i, i fyra månader. Han slog mig. Med knuten näve. Läppen sprack och ögat blev svullet och blått. Jag ramlade med cykeln sa jag till alla, men fotade i smyg skadorna. När han insåg det, påstod han att jag inte älskade honom och inte litade på honom. Bilderna raderade jag. Efter en spricka i revbenet som jag fått i samband med att jag svimmade och han tyckte jag låg i vägen och då sparkade undan mig, strypgrepp på krogen, slag med både öppen och knuten näve och en rad andra tjejer i vår säng så tog det till slut stopp en sen kväll.

Jag fick nog och gick ifrån honom på krogen. Han kom efter. Slog mig, knuffade omkull mig och tog sedan ett strypgrepp så hårt att jag inte fick luft. Några minuter senare vaknar jag upp med fyra killar runt mig, och två poliser som förhörde dem. Han hade sprungit, men blev gripen och satt häktad i två dagar. Han blev dömd för en misshandel och en ringa misshandel. Än idag hör jag hans röst säga "ska du verkligen äta godis" när jag står och köper choklad. Om en man kommer för nära mig ryggar jag tillbaka. Om någon skriker på mig börjar jag gråta och jag har fortfarande problem med skadade organ efter alla smällar.

Som pricken över i:t berättade han i ett senare skede om hur han, många nätter när jag tagit sömntabletter, tog av mig trosorna och hade sex med mig. Efter att jag fick höra det sjönk mitt självförtroende till botten. Min kropp är inte värd någonting och jag kommer aldrig kunna ha ett förtroende för en man som vill ha sex. Vad jag har fått för hjälp? Medicin. Som jag överdoserat och åkt in på magpumpning. Hot om tvångsvård på grund av självmordsförsök och några gånger har mina senare pojkvänner fått ringa polisen när jag druckit för mycket och låst in mig i badrummet och skurit upp armarna. I övrigt har ingenting hänt. Ingen har frågat hur jag mår. Ingen har sagt att det inte är mitt fel. Jag är inte 30 år gammal och är inte värd ens smutsen under någons skor. Tack vare honom.

ÖP granskar nu våldet i hemmen.

Är du en av de drabbade? Vill du dela med dig av din historia?

Hjälp oss att lyfta fram det osynliga familjevåldet – berätta under #minhistoria

Andra läsares #minhistoria:

Han ville ta bilder för att visa hur ful kropp jag har

Rädslan för att få en spark i ryggen, ett slag med en bräda, bli utfrusen i flera dagar

Pappa nöp mig i bröstvårtorna och det gjorde så jäkla ont #minhistoria

Jag ser hur mitt livs kärlek bryts ner av sitt ex

Våld i hemmet / Dag 3:

Ida utsattes för sexuella övergrepp som barn: "Han var ju en sådan som skulle skydda mig"

Polisen slår larm: Skolan tar inte sitt ansvar för att hjälpa drabbade barn

Så många barn utsätts för våld i familjen – en pappa "lugnade ned" dottern genom att slå med bälte

Hit kommer våldsutsatta barn i länet för att få hjälp

Våld i hemmet / Dag 2:

Eva flydde efter en skräckfylld natt

Så utsätts kvinnor för våld i hemmen: Våldtas, skuldsätts och förödmjukas

Unga kvinnor de mest utsatta – det här möts polisen av när de rycker ut

Brist på utrustning försvårar utredningar – så drabbas de utsatta

Våld i hemmet / Dag 1:

ÖP blottlägger familjevåldet i ny granskning

Pappan bröt dotterns näsben - se ett år av våldsanmälningar här

8 av 10 anmälningar om familjevåld lades ned: "Viljan saknas"

Hjälp oss att lyfta fram det osynliga familjevåldet – berätta under #minhistoria

Krönika: Jag är förfärad, arg, ledsen och upprorisk

Chefredaktören: Vi män måste säga stopp

Hit kan du som drabbad vända dig

Mer läsning

Annons