Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör balkongen till sommarens skönaste uterum

/
  • Mysig Buddha övervakar din balkong. Kostar 79,50 kronor på Indiska.
  • Lyktor lyser upp på balkongen.  Hemtex,  49 kronor styck.Färggrann kudde från Indiska. Pris: 199 kronor.
  • Oljekula i form av en groda. Kostar 229 kronor på Favoritsaker.se.En svart sittpuff som det går att förvara diverse småsaker i. Passar bra för balkonglivet, kostar 299 på Åhléns.
  • Varför inte bjuda på te i det här söta glaset? Kostar 55 kronor och finns på Dixie.
  • Genom en smakfull och enkel inredning får balkongen ett rejält lyft och blir sommarens skönaste uterum. Här med marockansk inspiration: tebordet kommer från Spiti och kostar 2 295 kronor, fåtöljen kommer från Balkongshoppen.se och kostar 5 990 kronor och mattan kommer från Ikea och kostar 49 kronor.
  • Fiffig förvaringsbox från Indiska. 49,50 kronor kostar den.

– Balkongen har blivit en förlängning av vardagsrummet, vilket gör att vi ställer högre krav på inredningen där, säger Ulrika Clerbring Hellström på Clerum Styling som har balkongstyling som en av sina specialiteter.

Annons

Balkongens mysfaktor kan höjas på flera olika sätt. En bra början är att se över golvet, känns det trist kan en variant vara att lägga dit en kokosmatta eller träplattor som ger en lyxig känsla. Ett annat tips är att vända blomlådorna inåt i stället för utåt.

– Det är väl roligare att njuta av blomsterprakten själv, särskilt om man bor högt upp och ingen ändå ser blomlådorna, säger Ulrika Clerbring Hellström.

av plädar, kuddar och kanske rentav gardiner ger också en mysig stämning. Ljuslyktor och annan belysning som till exempel en ljusslinga lindad runt en buxbom är andra trevliga inslag på balkongen. Den som vill vara helrätt i år satsar på färgstarka accessoarer i chockrosa och illgrönt. Vill man kunna vistas på balkongen under kyliga kvällar kan det vara en god idé att investera i en gasvärmare eller liknande.

Visst är det lättare att ta ut svängarna inredningsmässigt när man har en inglasad balkong, men om så inte är fallet går det ändå att göra mycket. Möjlig- heten att kunna sitta länge och njuta av en kopp kaffe eller god frukost kanske är värd det extra besväret att bära textilier och andra känsliga material ut och in?

balkongen efter säsong kan också vara en bra idé – framåt hösten kan plädar och kuddar i somriga, knalliga färger bytas ut mot mörkare, dovare varianter. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons