Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Nils-Olof Berg!

/
  • Nils-Olof Berg, hans hustru Wanida och barnen Min, Victoria och Wilma arrangerar auktion där intäkterna går till föräldralösa barn i Thailand.

... som under fredagseftermiddagen arrangerar en auktion i Bjärmes bystuga, där alla intäkter går till föräldralösa barn i Thailand.

Annons

Hur kom ni på den idén?

– Det var när jag, min hustru och våra tre döttrar var i Thailand förra julen. Vi sa åt döttrarna att de gärna fick bjuda hem några vänner till middag, och vi hade väl räknat med fem–sex stycken kanske. Det visade sig att det kom 52 (!) barn och 17 vuxna, och många av barnen var föräldralösa. Vi gjorde mat och någon enkel julklapp till dem, men kände att vi ville fortsätta hjälpa dem. Därför startade vi och en annan familj i Östersund föreningen "A helping hand in Thailand", och genom den samlar vi in kläder, leksaker och annat som vi skickar till behövande i Thailand.

Hur mycket pengar hoppas ni få in genom auktionen?

– Runt 10 000 kronor är målet, och det var vår auktionist n´Göran som gjorde den bedömningen. Pengarna kommer att användas till att betala frakten för 47 lådor med kläder och leksaker som vi har samlat in. De ska bland annat skickas till ett barnhem i staden Sung Noen utanför Bangkok.

Har ni några eftertraktade föremål på auktionen?

– Jodå, det finns några guldkorn. Bland annat en samling med 600–800 tomtar som en kvinna har skänkt. Den som är mer intresserad kan gå in på vår Facebook-sida "Allt ni inte får sälja eller vill kasta". Vi kommer att fortsätta samla in saker och arrangera fler auktioner, så de som vill bidra kan höra av sig till mig.

Mer läsning

Annons